Multiform vinder international designpris

Køkken i messing fra Multiform vinder international designpris

Multiform har netop vundet den internationale designpris, Archiproducts Design Award, for et eksklusivt køkken i messing, Form 45 – brass. 600 produkter blev bedømt af en jury og 40 internationale arkitektfirmaer.

Danske Multiform, der er kendt for sine skræddersyede og eksklusive snedkerkøkkener, her netop vundet den internationale designpris, Archiproducts Design Award 2017. Førstepladsen i køkkenkategorien er tildelt Multiform for et køkken i messing i Form 45 serien. Køkkenet er designet af danske Henrik Witt.

Den internationale jury, som valgte Multiforms køkken som vinder, lagde især vægt på køkkenets design, det æstetiske udtryk og de produktionsmæssige teknikker og kvaliteter.

En ny klassiker

Multiforms Form 45 serie blev første gang introduceret på North Modern i København og herefter på den prestigefyldte Biennale Interiuer udstilling i Belgien.

”Form 45 bliver en ny klassiker. Det har alt det, som et Multiform-køkken skal have: Materialer af højeste kvalitet, tidløst design og rene linjer. Designprisen kommer til at bidrage til, at endnu flere får øje på vores eksklusive køkkener. Både herhjemme og internationalt,” siger Michael Oversø, adm. direktør i Multiform. Multiform har sit snedkeri i Kibæk ved Herning.

Det helt særlige ved Form 45 er det knivskarpe look, der skabes af kanter skåret i smig med et skråt snit på 45° – et snit, der skaber et helt unikt møbeludtryk.

Prisbelønnet efter års arbejde

Henrik Witt, som har designet køkkenet, siger: ”Det er en stor hæder, at køkkenet får en international designpris. I Multiform har vi arbejdet på køkkenet i årevis, før vi var helt tilfredse. Prisen vidner om, at andre også anerkender de kvaliteter, som vi gik efter at få frem. Et Form 45 bliver bare endnu smukkere, når køkkenet får tilført messing.”

Efterspørgsel efter unikke køkkener

Multiform oplever – både fra Danmark og internationalt – efterspørgsel efter snedkerkøkkener, hvor messing er et gennemgående materiale. Det kan fx være en hel køkkenø, der er beklædt med messing. Metallet spiller flot sammen med forskellige træsorter.

Mange længes efter det gode håndværk og naturlige materialer som messing, som ikke bare kan efterlignes. Messing er på en eksklusiv måde tidløst og unikt.

Multiform oplever en stærkt stigende interesse for det håndlavede og individuelle køkken, som andre ikke har magen til. Multiforms træskuffer er et eksempel på håndlavet kvalitet, som er eftertragtet.

Klassisk og smukkere af at blive brugt

”Selv om et køkken i messing kan virke moderne og måske lidt dristigt, så er det også klassisk. Det er et materiale af høj kvalitet, der får patina og dermed bliver smukkere af at blive brugt. Derfor tror vi på, at Form 45 bliver en ægte klassiker,” siger Henrik Witt.

Multiform vinder design pris
Multiform vinder design pris

Fakta om Multiform 

  • Multiform laver håndlavede køkkener og har gjort det siden 1982, da den daværende stifter, Carsten Michelsen, satte sig for at udvikle køkkenet, så det blev en bedre arbejdsplads. Mange bruger 2-3 timer i køkkenet om dagen.
  • Stifteren havde en vision om at designe en køkkenklassiker, der på lige fod med 1950’ernes danske møbeldesignere kunne skabe klassikere, der lever på tværs af generationer. Den vision lever stadig. Stifteren blev engang spurgt, hvad hans ønske var for produktet, og han svarede: ”At fremtidens arkæologer vil finde rester af et Multiform-køkken i en køkkenmødding”.
  • De første køkkener blev lavet på et værksted i en baggård på Vestergade 47 i Aarhus – i 1984 flyttede virksomheden til Kibæk ved Herning, hvor den ligger i dag. Virksomheden har 45 medarbejdere og butikker i 6 lande.
  • Alle køkkener er skræddersyet den enkelte kunde.
  • Multiform er i dag ejet af Ballingslöv-koncernen – filosofien bag er uforandret.